De kracht van een blog waarmee je anderen wilt inspireren is regelmatig een bericht plaatsen. Aan die eis kom ik zelf niet zo erg tegemoet merk ik:). De vorige post was in oktober, nu 3 maanden geleden…

Maar ik heb wel een goed excuus: het was erg druk de afgelopen maanden en dat blijft maar doorgaan, op een positieve manier. Duurzaamheid is iets waar ik rond 2006 al op ben gaan focussen, nu dus ruim 15 jaar geleden. Wat vliegt de tijd… en het thema is nu actueler dan ooit.

In 2006 werd er wel al het e.e.a. gedaan, maar zeker nu we zien wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering, de snelle bevolkingsgroei en het thema op de politieke agenda staat, met onder meer de energie-uitdaging, is duurzaamheid nu echt top-of-mind bij velen.

Tel daarbij op dat in de afgelopen 15 jaar de verspreiding van het nieuws en communicatie gegroeid is tot de snelheid van het licht en je hebt een recept waardoor meer mensen betrokken raken.

Daar ben ik blij mee. Er wordt door bedrijven veel meer aan duurzaamheid gedaan (het kan altijd meer en beter, maar we zijn op de goede weg..) en er worden veel concrete projecten gerealiseerd waar ook bijvoorbeeld inwoners worden betrokken, zoals de zonnestroomdaken. Zelf speel ik daar een actieve rol in binnen onze energiecoöperatie, welke ik heb mede-opgericht in 2013. Mijn ervaring in marketing en communicatie zet ik er graag voor in. Het geeft veel voldoening en samen maken we echt een verschil waar we trots op kunnen zijn. Zie bijvoorbeeld de resultaten van 2020 in Nederland in dit nieuwsbericht.

Binnen de creatieve marketing en merkenbouw waar ik klanten mee help binnen hun bedrijven, is duurzaamheid een vast onderdeel. En die vraag neemt alleen maar toe. Met klanten bekijken wat duurzame oplossingen zijn en deze vooral ook laten zien om anderen in de keten of het netwerk te inspireren is fantastisch. En dat klanten er ook nog een onderscheidend vermogen en extra motivatie en voorkeur mee creëren is een mooi tweede resultaat ervan. Er zit ook een zakelijk en commercieel aspect in, maar dat is in mijn ogen juist goed: sociaal en duurzaam ondernemen gaan hand in hand met economie.

We zijn een korte tijd als mens op deze planeet, dus als je dan iets doet en je wilt nuttig bezig zijn en er ook je brood mee verdienen, dan kan ik iedereen aanraden zijn of haar hart te volgen in hetgeen je doet. Werk is opeens geen werk meer, maar een mooie dagelijkse invulling. Er is nog genoeg en zoveel moois te doen!